Open Monumentendagen

Een weekend van keuzes maken, zo’n Open Monumentenweekend. Want wat zijn er veel boeiende plekken om naartoe te gaan! Kom in ieder geval langs bij onze oud-katholieke St Vituskerk aan het Melkpad.
Om de glas-in-loodramen beter te kunnen bekijken, om eens onder die hoge koepel te staan of om het geheel van het kerkgebouw te ondergaan. En er is meer.

Aanhakend bij het landelijk Open Monumentendag-thema ‘duurzaamheid’ is er in de kerk een kleine tentoonstelling van tassen die Anneke de Ridder maakt van oud borduurwerk.

Buiten kunnen keitjes opnieuw worden gebruikt door ze te versieren en elders weer neer te leggen. Ook kunt u kennismaken met leden van de kookgroep Natuurlijk Samen. Elke vrijdag zijn zij aanwezig in De Akker – het gebouw naast de kerk – en koken daar duurzame gerechten voor wie thuis niet altijd een verse, warme maaltijd op tafel kan zetten.
Gedurende beide dagen bespelen organisten Bart Klijnsmit en Gerard de Ridder regelmatig het orgel en oud-interieurarchitect Hans Jans zal vaak aanwezig zijn om te vertellen over de gebouwen en vragen daarover te beantwoorden.

De Open Monumentendagen zijn natuurlijk ook voor jonge bezoekers leuk. Helemaal met het interactief spel dat Stichting Omgevingseducatie ontwikkelde voor kinderen met Open Monumentendag

meer info in deze folder

Het is de bedoeling dat de kinderen (zoek)opdrachtjes gaan doen met hun telefoon bij de te bezoeken monumenten (waaronder ook onze kerk). Daar kunnen ze punten mee verdienen! en een kleine beloning!!

Keuzes maken, best lastig soms. Maar weet dat u in het weekend van 10 en 11 september tussen 13.00 en 16.00 van harte welkom bent in deze Vitus aan het Melkpad.