Voortborduren

Een kleine en bijzondere expositie in de kerk tijdens de Open Monumentendagen laat zien hoe creativiteit en hergebruik samengaan. Hoe oude borduurwerken een tweede leven krijgen. Anneke de Ridder vond tijdens het leegruimen van haar ouderlijk huis de prachtige ingelijste borduurwerken waaraan haar moeder vele uren aandachtig had gewerkt. Lieve herinneringen. Wegdoen was geen optie en langzamerhand ontstond het idee om de borduurwerken te verwerken tot originele en eigentijdse tassen. Behalve tassen maakt Anneke inmiddels ook andere gebruiksvoorwerpen zoals etuis en fotoalbums. Momenteel is ze bezig met het opnieuw bekleden van een stoel met borduurwerk. Ook te zien in de kerk tijdens de Open Monumentendagen.

Meer over Anneke leest en ziet u op haar website.
Anneke zal tijdens het Open Monumentenweekend van 10 en 11 september zoveel mogelijk aanwezig zijn in de kerk tussen 13.00 en 16.00 om verder te werken en vragen te beantwoorden.