Speuren

Nieuwsgierig zijn, dat past helemaal bij kinderen. Daarom zijn de Open Monumentendagen ook voor jonge bezoekers zo leuk. Helemaal met het interactief spel dat Stichting Omgevingseducatie ontwikkelde voor kinderen (tot en met 12 jaar) tijdens Open Monumenten-zondag 11 september.
Het is de bedoeling dat de kinderen (zoek)opdrachten gaan doen met hun telefoon bij de te bezoeken monumenten. Hiervoor zijn zes monumenten uitgekozen, waaronder ook onze kerk.

Het maakt niet uit bij met welk monument begonnen wordt, er moeten minimaal twee monumenten bezocht worden en de opdrachten die erbij horen, moeten worden gemaakt. Bij het Raadhuis (Dudok Architectuur Centrum) kan na afloop een klein cadeautje worden opgehaald.

Om het spel te spelen is een volledig opgeladen telefoon met mobiel internet nodig. De kinderen moeten namelijk ook foto’s en filmpjes versturen naar de spelleider om punten te verzamelen.
Deelname is gratis. Voor het spelen van het spel is de Seppo-app nodig. Deze app is te downloaden in de Play Store of App Store.
Alle info over het speurspel is hier te vinden.