Een kerst-warm weekend

Na twee jaar anders-kerst vanwege de lockdowns was er zaterdag 24 december opnieuw een vrolijk kerstkerkplein waar vuurtjes brandden, warme choco werd geschonken en Beatrix Brass het ene mooie kerstlied na het andere speelde.

In de kerk werden ‘s avonds drie kinderkerstnachten (in samenwerking met de Regenboogkerk) en een kerstnachtviering voor de wat ouderen gehouden. De kinderen zongen kerstliedjes, hoorden engelen zingen en zagen hoe herder Zef rijker was dan hijzelf dacht!
Een kerstviering voor kinderen, maar wat gedeeld werd was voor alle leeftijden.
Een mevrouw die eigenlijk ergens wilde gaan eten, maar was binnenlopen bij de kinderkerstnacht liet weten: ‘Heel mooi en dankbaar voor het warme onthaal. Ik heb de kinder kerstmis in de oude Vitus meegezongen en kom voldaan en ont-moet weer thuis. Van een eenzame start naar een vredige thuiskomst.’

In de viering van de kerstnacht, veel later die avond, werd over de geboorte van Jezus gelezen en klonk het Gloria in excelsis Deo als slotzang. Pastoor Marieke werd geholpen door een grote groep van misdienaars.

Ook in de ochtendviering op eerste kerstdag werd voluit gezongen en het feest van de geboorte gevierd.

Wie in de kerk aanwezig was tijdens dit kerstweekend viel meteen de bijzondere ‘kerst’versiering op. Tussen de groene takken en ook op andere plekken hingen dassen in allerlei kleuren, gebreide dassen. Niet alleen als onderstreping van het thema warmte, maar ook om te herinneren aan de actie Das in de Tas. Voor en na de vieringen op zaterdag werden er weer zo’n dertig nieuwe dassen gedoneerd!

Maandag, tweede kerstdag, was De Akker de plek waar het thema zich afspeelde: overdag werd er hard gewerkt aan het feestelijk maken van de ruimte en het koken van een fantastisch en heerlijk kerstmenu, en later die dag genoten velen van de kerstmaaltijd en gezelligheid. Het kookproject Natuurlijk Samen nam het initatief voor deze maaltijd.

Mede dankzij de inzet van velen, de kokers, opruimers en afwassers, was zo ook tweede kerstdag een feest.

Een weekend vol menselijke warmte op het kerstplein, in de kerk en in De Akker. Wat fijn dat zovelen het kerstfeest kwamen meevieren en tig keer dank aan allen – en dat waren er veel – die hebben geholpen met het mogelijk maken van dit alles!