Halsverwarmend

Donderdag 29 december, 8.30 uur. Dan wordt de grote stapel dassen overhandigd aan de Voedselbank, Korte Noorderweg 36. Dan horen we ook of er voldoende dassen zijn gebreid!
U bent bij deze van harte uitgenodigd om dit moment mee te maken!

Een halsverwarmend initiatief, dat Das in de Tas. En ambitieus: in zo’n anderhalve maand tweehonderd dassen breien voor de Voedselbank. Er zijn de afgelopen zes weken heel wat bollen wol in das veranderd.
Bijvoorbeeld in de Dassenburcht, waar op de donderdagochtenden flink wat breisters met recht en averecht in de weer waren. Zo was er een dame uit Hilversum- Zuid die elke week kwam aanlopen met haar rollator, drie uur breide en daarna weer terugliep naar huis. Maar ook in de Bethlehemkerk was een breiclub actief en werden veertig(!) dassen gemaakt. En er is eveneens vanuit huis hard gewerkt aan het breien van nóg een das.
Hoeveel dassen zijn er gebreid, inclusief de veertig dassen die afgelopen zaterdag zijn ingeleverd op het kerstkerkplein???

Na de dassen-overhandiging op donderdag zijn alle breisters welkom in de Dassenburcht, voor natuurlijk een kop koffie en een extra bedankje. En wie weet heeft iemand een goede suggestie voor een nieuw doel, komt er een nieuw project?