zondag 1 januari

Het is nieuwjaarsdag en dit is de eerste eucharistieviering van het jaar 2012. We vieren het feest van de naamgeving en besnijdenis van de Heer.

In deze dienst, waarin pastoor Leen Wijker voorgaat, bidden we:

voor onze aan huis gebonden parochianen, in het bijzonder Martha Tesink,

voor al die mensen die zich in moeilijke situaties bevinden,

voor onze zieken, en we noemen vandaag Jan Nagel,

en in de voorbeden bidden we de intenties van deze dag.

 

De maandelijkse extra collecte is vandaag bestemd voor de oecumene.

 

Aanstaande zondag (8 januari) zal de eerste jaarlijkse gedachtenis worden gehouden voor Sannie Jans.

Ook is er op die zondag nogmaals een extra collecte. En na afloop van die dienst is er de nieuwjaarsbijeenkomst in de Akker.

Een dag eerder (zaterdag 7 januari om 16.00 uur) zal pastoor Leen Wijker, tijdens de nieuwjaarsverpers in de kathedrale Gertrudis-kerk in Utrecht, als kanunnik worden geïnstalleerd. Voorafgaand aan die dienst zal (in de kapel) aan Rob van de Water en enkele andere mensen de Sint Maarten-penning worden uitgereikt.

 

In de maand januari gaat de aandacht uit naar de gehele bewoonde wereld. In deze maand wordt dan ook niet voor niets, van 15 tot 22 januari, de week van gebed voor de eenheid gehouden. Het thema is ditmaal: Winnen met gevouwen handen. Om als kerk aan de oecumene te blijven deelnemen vraagt om hernieuwd elan en inspanning van leden van kerken, maar ook om een financiële bijdrage om dat mogelijk te maken. Voor dat specifieke stukje kerkelijk werk is dan ook de extra collecte van de maand januari bedoeld.

 

Pastoor Leen Wijker is van 7 tot 15 januari niet bereikbaar. Voor pastorale noodsituaties kunt u contact opnemen met Antonie van Aartsen.