zondag 5 februari

We vieren vandaag het feest van de opdracht van de Heer in de Tempel, ook wel genoemd: Maria Lichtmis.

In deze eucharistieviering, waarin pastoor Leen Wijker voorgaat, met assistentie van lector Bart Sonnenschein, worden de altaarkaarsen gezegend. Er worden ook kleine kaarsjes gezegend en aan u allen uitgereikt als teken dat God de bron van alle oorsprong en licht is en dat wij dit licht ter ere van Zijn Naam mogen dragen. We maken met de brandende kaarsen een rondgang door de kerk onder het zingen van de lofzang van Simeon.

We bidden in deze dienst voor:

onze aan huis gebonden parochianen, in het bijzonder voor Martha Tesink in Bussum,

voor de zieken, en we noemen vandaag Jan Nagel en Anne Thasing,

voor Adriaan Plomp voor wie we de eerste maandelijkse gedachtenis houden en voor Theo Simonis in jaarlijkse gedachtenis,

en in de voorbeden bidden we ook voor wat ons daarnaast nog bezighoudt. Dit wordt uitgesproken door de lector.

Vandaag kunt u uw toezeggingsstrookjes voor de actie Kerkbalans in de mandjes deponeren. Maar u kunt uw strookje natuurlijk ook nog op een ander moment geven. Het kerkbestuur rekent in elk geval op uw steun!

Vandaag worden ook enkele gastleden in de dienst voorgesteld en wordt een door Chris van den Enden voor onze kerk gemaakte ikoon getoond.  

De maandelijkse extra collecte is vandaag bestemd voor het jongerenwerk.

Een van de basisfuncties van een parochie is de geloofsopvoeding. Dat is geen zaak van de pastoor alleen, maar dat is een gedeelde verantwoordelijkheid van ouders, pastores, catecheten en parochianen. Geloofsopvoeding is geen eenrichtingsverkeer, maar een wederkerig proces tussen jongeren en ouderen. De kerk ondersteunt dit werk met materiaal voor catechese en met de inzet en opleiding van parochiecatecheten. Dit werk wordt ondersteund door onze jongerenpastor. Ook kampwerk en andere initiatieven kosten inspanning en geld. Uw extra steun wordt hiervoor gevraagd.

 

Volgende week zondag (12 februari) zal de jaarlijkse gedachtenis worden gehouden voor Marc Hoogers en Gerard Moleman.