zondag 7 oktober

Het is vandaag de negentiende zondag na Pinksteren (22), de zondag van het huwelijk.

In deze eucharistieviering gaat pastoor Leen Wijker voor. We bidden vandaag:

voor onze parochianen die aan huis gebonden zijn, en we noemen speciaal Ans de Meijere in woonzorgcentrum St. Carolus,

voor Gerard Simons en Ben van Wettum, die vandaag hun 25jaar samenzijn gedenken,

voor Karel de Groot, een vriend van onze parochie, die in de afgelopen week is overleden. Zijn uitvaart is morgen (maandag 8 oktober, om 11.00 uur) in de Bethlehemkerk,

voor onze Filippijnse zusterkerk waar onze aartsbisschop Joris de afgelopen weken een officiëel bezoek heeft gebracht,

voor de Filippijnse bisschop Alberto Ramento, die daar in 2006 om het leven werd gebracht.

De voorbeden worden uitgesproken door Ingeborg Hendriks. Hierin worden ook opgenomen de gebedsintenties die de kinderen van Lering en Vermaak gisteren tijdens hun bijeenkomst hier hebben gemaakt.

 

De maandelijkse extra collecte die vandaag wordt gehouden is bestemd voor ontwikkelingssamenwerking, en speciaal deze keer voor het “Institut Supérieur Théologique Anglican” in de stad Bunia in Congo. Dat is de enige Hogeschool voor franssprekende Anglicanen in Afrika. Zij vormen een minderheid in Afrika, waar vrijwel alle Anglicaanse kerkgemeenschappen, wegens het koloniale verleden van Groot-Brittannië, engelstalig zijn. Om een door de regering erkende bredere universitaire opleiding te worden is het gebouw van deze hogeschool inmiddels vergroot, zijn er nieuwe docenten aangetrokken, en heeft men met hulp van de Zwitserse kerk en van onze missie Sint-Paulus voor een deel in de inrichting (o.a. computers) en de energievoorziening (zonnepanelen) kunnen voorzien. Er is verder nog dringend behoefte aan onderkomens om op de campus te kunnen verblijven en aan het opzetten van moestuinen voor de eigen voedselvoorziening.  Wij steunen met deze collecte de groei van de Hogeschool naar een Universiteit, die de theologiestudenten, en daarmee de toekomstige priesters, ten goede zal komen.

 

Aanstaande zondag (14 oktober) is er de jaarlijkse gedachtenis voor Daniël Chul Ho Yoo de Nie, de overleden zoon van Petra Boersma.

 

Ook aanstaande zondag (14 oktober) is het weer oogstdienst. Wij hopen op uw bijdrage zodat er fruitmandjes kunnen gemaakt en rondgebracht bij zieken en mensen die het moeilijk hebben. Voor hulp bij het opmaken kunt u bellen met Henny Plomp. We hopen ook dat veel mensen na de oogstdienst een mandje meenemen om te bezorgen.

 

In de loop van deze week wordt de nieuwe Sint-Vitus bij u bezorgd. Hier op deze site kunt u die nu al inzien.

 

Op dinsdag 16 oktober is er een creatieve avond: “Bloemen als uiting van geloof.”  U kunt zich hiervoor tot 14 oktober opgeven bij Yvonne Hoek.