Informatiebrief parochieweekend

Hilversum, augustus 201

INFORMATIEBRIEF voor alle deelnemers aan het OK St. Vitus Parochieweekend  BEKENDE ONTMOETINGEN

 

Dag allemaal, 

Wat leuk dat al zoveel moedige avonturiers zich opgegeven hebben voor het komende parochieweekend, zaterdag 7 en zondag 8 september!  Kort tevoren ontvangt iedereen de laatste, volledige informatie, maar we willen toch vast een aantal dingen doorgeven die handig of leuk zijn om te weten.  Daarvoor hebben we zoveel mogelijk e-mail adressen verzameld.

  • Wat gaan we doen??

Daar zijn we druk mee bezig! Het ochtendprogramma op zaterdag rond ‘Bekende Ontmoetingen’ is in handen van Benne en Anne Marie Holwerda.

Na de lunch is er gelegenheid om lekker zelf uit te waaien, uit te rusten, bij te praten of even niets te doen. Maar er kan ook gekozen worden voor de workshop ‘7 Life Languages’, om 14.00 uur. Renate van Halen zal ons meenemen langs 7 verschillende communicatietalen en de deelnemers laten onderzoeken welke van die talen ze zelf gebruiken. 

De jeugd heeft een eigen programma, opgezet door Alice Parmentier, Annemarie en Herman Giskes. ‘s Morgens gaat Margreet van de Water inhoudelijk met de jongeren aan de slag. ‘s Middags kunnen ze daadwerkelijk ‘slaan’, in de 1e workshop djembé (Afrikaanse trommels) onder leiding van Ruud van der Steen.

Rond half vier, na de rusttijd en met een kop thee, start een inhoudelijke gespreksgroep rond het thema met Anita Sonnenschein. Ook Anneke de Ridder zal later op de middag met een kleine groep aan de slag gaan, zij doet dat creatief. Maximaal 8 deelnemers, dus schrijf daar op in als u dat leuk vindt!

Rond de klok van 4 kunnen ook de oudere jongeren en volwassenen een workshop djembé volgen. Pastoor Leen leidt een wandeling in de omgeving van de Woensberg. En Dio en Inge verwelkomen een ieder die lekker wil hangen, een goeie boom opzetten over wat ter (stam)tafel komt met ongetwijfeld iets te eten en drinken daarbij. 

Na de gezamenlijke warme maaltijd houden we het programma nog even spannend. In elk geval wordt  (als het weer dat toelaat) het kampvuur aangestoken, met een goed glas, wat lekkers en vooral veel ontmoeting. 

Op zondag gaat pastoor Leen ons voor in de viering, daarbij geassisteerd door onder andere Nienke Nieuwenhuizen. Een dienst voor zowel jong als oud, met eucharistie ‘op locatie’. Een beetje experimenteel, in onze campingkerk, dus ook verrassend. 

En wat er ook nog komt, een stiltekapel in één van de blokhutten bij de Spoel, verzorgd door Bart Sonnenschein die ook voor ons de piano zal bespelen tijdens het weekend.  Er is vast nog meer te vertellen over de inhoud, maar genoeg voor nu.

Praktische informatie

  • Waar gaan we heen?

De Woensberg, Woensbergweg 5, 1272 JP Huizen (tegen Blaricum aan).

Voor wie het leuk vindt:

www.woensberg.nl voor algemene informatie over het terrein.
www.groepsverblijf.nl , dan kiezen voor ‘Blaricum’ voor informatie over de door ons geboekte verblijven: het Arie Groenevelthuis en voor de jeugd De Spoel. De huizen liggen een minuutje lopen van elkaar. 

  • Wanneer gaan we?

Het programma wordt geopend op zaterdagochtend rond 10.15 uur.

Vanaf 09.30 uur aankomst met koffie en thee. Er ligt een lijst klaar met de kamerindeling en wie blijft slapen kan z’n spullen vast wegbrengen. Er is een parkeerterrein dichtbij en er zijn een paar parkeerplaatsen naast de voordeur om eventueel uit te laden, voor wie slecht ter been is et cetera. Op zondag na de lunch, rond 14.00 uur, sluiten we het weekend af, ruimen op en keren huiswaarts. 

Op vrijdagavond wordt er al een en ander klaargemaakt en zal het grootste deel van de voorbereidingsgroep vast op de Woensberg slapen (met een aantal enthousiaste kids in de blokhutten natuurlijk). 

  • Wat moet er mee?

De meeste volwassenen zullen in het Arie Groenevelthuis slapen. Daar zijn lakenpakketten aanwezig. Wel graag eigen handdoeken meenemen!

Wie in één van de blokhutten slaapt (voornamelijk kinderen met eventueel ouders en jongeren), heeft een slaapzak, sloop en hoeslaken nodig. En ook een handdoek natuurlijk.

Verder gewoon wat u voor zichzelf nodig heeft.  

En natuurlijk, wie wil mag een muziekinstrument meenemen, een piano staat er al. Een kaartje leggen ‘s avonds laat kan altijd, bij mooi weer een badmintonracket is ook best leuk…. Wees gerust spontaan en creatief! 

We zullen nog wat praktische zaken vragen (of er bijvoorbeeld wat parochianen een gemakkelijke tuinstoel meebrengen voor de ouderen om comfortabel te zitten). 

  • Wanneer, hoe en wat eten we eigenlijk?

Er wordt voor de hele groep gekookt op zaterdagavond (het menu verklappen we nog niet), dat eten wordt ons door een cateraar gebracht rond 18.00u. 

De broodmaaltijden worden door de kinderen/jongeren bij de Spoel zelf gemaakt. De volwassenen eten gezamenlijk de broodmaaltijd in het Arie Groenevelthuis. De lunch op zaterdag en zondag rond 12.30 uur, het ontbijt zondagochtend wanneer u er aan toe bent tussen 08.00 en 09.30 uur.

Bent u vegetarisch of heeft u een dieet dat echt van belang is, dan horen we dat graag!

Ook wordt nog een lijstje gemaakt, waaruit gekozen kan worden wat u eventueel voor lekkers te eten of drinken mee wilt brengen voor als we ‘s avonds gezellig met elkaar zijn. 

  • En waar slapen we dan?

De tweede helft van augustus, als hopelijk alle aanmeldingen binnen zijn, gaan we een kamerindeling maken en kijken of alles zo’n beetje klopt. Daar hoort u dus nog van. 

Zijn er nog vragen, twijfels, bel/mail/vraag ons.  Opgeven kan nog steeds op de lijst in het kerkportaal, mailen mag ook naar Laurette (laurette.vangeene@keynote.nl) of Anita (a.sonnenschein@kpnmail.nl).

 

Hartelijke groet van de voorbereidingsgroep, 
Benne en Anne Marie Holwerda, Herman en Annemarie Giskes, Alice Parmentier, Mariëtte Smits, Jan Rinkel, Yvonne Hoek,  Bart en Anita Sonnenschein, Laurette van Geene