Jubileum-marathon komt (voorlopig) ten einde

Zondagmiddag luidde Bart Klijnsmit met een orgelbespeling voor de novembermaand de viering van 125 jaar Sint Vitus aan het Melkpad uit. Wij mogen als parochie op een week vol feestelijke en bijzondere momenten terugzien. Het begon met de pontificale eucharistieviering met veel parochianen en gasten (waaronder vier oud-pastoors). De preek van aartsbisschop Joris kunt u hier teruglezen. De collecte voor het inloophuis Wording in Hilversum bracht 431,38 op euro. Als parochie verdubbelen we dit bedrag uit ons diaconale fonds.

Een verslag van de verschillende activiteiten zullen we in het parochieblad laten verschijnen. Maar hier wil ik alvast al die mensen bedanken die zich hebben ingezet om het jubileum een feest van ons allen te doen zijn. Zonder mensen te kort willen doen, ligt ik er enkelen uit: de voorbereiders Inge en Marieus die het programma in de steigers hebben gezet; de archiefdoorzoekers, degenen die aan de jubileum-Vitus (mee)werkten, het groepje vrijwilligers dat de gasten vanaf donderdagmiddag tot en met zondagmiddag ontving, uitleg gaf bij de mooie tentoonstelling en antwoord gaf op vele vragen en bezoekers bij de ontvangsten van een hapje en een drankje voorzag; de koorzangers, organisten, misdienaren, bloemversierders, kosters en de kinderkerkkinderen en -leiding die de viering op 23 november zo stralend deden zijn.

Kortom: een mooi feest, dat moed en inspiratie voor de toekomst geeft voor de volgende jaren, niet alleen van de St. Vitus aan het Melkpad, maar bovenal voor de mensen die er hun geestelijk thuis vinden.

Op 21 januari 2015 zal nog het laatste onderdeel van de jubileumviering volgen: het symposium ‘Toekomst voor geloof en kerk in Hilversum’. Een onderdeel waarvoor we hopen dat u ook daar bij aanwezig zult zijn. De aanvang is 20.00 uur. In januari herinneren we u graag aan deze avond!

Wietse van der Velde, pastoor.

 

. In de december-januari Vitus, die deze week bezorgd wordt, is op pagina 10 bij het bericht Vier avonden praten over God de naam van de auteur weggevallen. Het is Nico Schoorl die dit bericht geschreven heeft en hij zal ook de gespreksleider/inleider van de vier avonden zijn.

. Doet die afbeelding bij dit bericht u ook vertrouwd aan, maar toch ook weer niet? Het is een schets, gemaakt door Hans Jans. Wie heeft meegeluisterd tijdens de rondleiding die Hans gaf het afgelopen weekend, kon horen dat bij onze kerk aanvankelijk twee toren gepland waren. Zoiets dus!