Voorjaarsgemeentevergadering

 

Oud-Katholieke parochie Sint Vitus

Komende woensdag is de gemeentevergadering!

U komt toch ook?

Woensdag 27 mei is de voorjaarsvergadering van onze parochie. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd. Ook als vergaderen niet uw hobby is, overweegt u dan toch om deze vergadering erbij te zijn. Er valt namelijk heel wat te bespreken en sommige onderwerpen vragen om ieders betrokkenheid. De vergadering begint om 20.00 uur.

Een paar onderwerpen op de agenda: Hoe kunnen we een vitale parochie worden en meer mensen warm krijgen voor onze vieringen? Hoe houden we onszelf en elkaar betrokken? Waar willen we over een paar jaar staan? Wat betekent het dat onze pastoraal werker Helen Gaasbeek diaken wordt? Kortom: het gaat woensdag echt ergens over.

Uiteraard zijn er ook (belangrijke!) praktische zaken te bespreken. De jaarrekening 2014 is gereed en zal kort door administrateur Mario Treffers worden toegelicht. Verder zullen we de nieuwe vertegenwoordiger van onze parochie op de Synode voordragen. Zoals u weet zijn er twee vacatures in het kerkbestuur; ook die komen ter sprake en we hopen dat de mogelijk invulling in de vergadering bekendgemaakt kan worden en de instemming krijgt van alle aanwezigen.

Over de jaarrekening: een verkorte versie vindt u hierbij. De uitgebreide stukken liggen ter inzage in de sacristie en kunnen door iedereen worden ingezien. Maakt u even een afspraak met de pastoor als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken. 

Ondanks de soms ernstige onderwerpen op de agenda hopen we toch op een goede en opbouwende avond. Nogmaals: ieders inbreng is van waarde!

 

Agenda:

1. Welkom en opening

2. Hoe gaat het met de parochie? Over zorgen, vragen, mogelijkheden, dromen en hoe verder.

3. Diakenwijding Helen Gaasbeek.

(pauze)

4. Vacatures synodaal en kerkbestuur.

5. Financiën

6. Vaststellen datum najaarsgemeentevergadering.

7. Vaststellen notulen najaarsgemeentevergadering dd 5 november 2014.

8. Rondvraag

9. Sluiting

 

Graag tot woensdag!

Het kerkbestuur

(Pastoor Wietse van der Velde, Yvonne Hoek, Inge van Maaren,

Maghalie Treffers, Magreet Vos-van Buuren, Benne Holwerda)

 

NB1: Heeft u nu al punten voor de rondvraag, dan ontvangt het kerkbestuur die graag voor dinsdagavond 26 mei (in verband met de tijdsplanning).

NB2: Voor wie naar de gemeentevergadering wil komen, maar niet graag ‘s avonds alleen de deur uitgaat: kijk wie er bij u in de buurt woont en kom samen. Kunt u niemand vinden, neemt u dan tijdig (uiterlijk dinsdagavond) contact op met de pastoor.

Als bijlage vindt u hier de notulen van de najaarsgemeentevergadering van 5 november 2014, de jaarrekening 2014 van het M.H. van der Heijdenfonds, het J.A. de Jagerfonds en de jaarrekening 2014 van de parochie.

Met alle cijfers en opmerkingen in de verslagen wil het kerkbestuur u vooraf zo goed mogelijk informeren. We gaan ervan uit dat u discreet met die informatie zult omgaan en de gegevens voor uzelf houdt.