Kerkennacht 2015: Midzomerkerkfeest

Beste parochiegenoten,

Al jaren organiseren we een midwinterkerstfeest op ons plein en in de kerk. Met vuur, licht en verhalen, waarbij we al heel wat Hilversummers hebben verwelkomd. Twee jaar geleden hebben we als OK St Vitus meegedaan met de eerste Kerkennacht-editie. En dat willen we dit jaar weer doen. Een midzomerkerkfeest dus.

Want wat een mooi moment om de deuren van onze kerk open te zetten, een (kamp)vuur op het plein aan te steken en voorbijgangers, buurtgenoten, vrienden, kennissen, anderen uit te nodigen om met ons aan te schuiven bij dat vuur. Het (landelijke) thema van de Kerkennacht is ‘Binnenstebuiten’. Dus: als het even kan (en niet plenst van de regen) zijn we vooral  op het plein. Met wat lekkers en een drankje.
Misschien zomaar even de kerk in lopen. Kaarsje aansteken, een schilderij bekijken. Verrast worden door een mooi verhaal, iets van muziek, of..? De zomernacht beleven bij een gastvrij huis.

We beginnen pas later op de zaterdagavond: 20 juni zo rond 21.30 uur als de schemer langzaam valt. Tegen 22.00 uur ontvouwt zich in de zomernacht een klein programma van een uur, misschien korter, misschien langer, met stemmen, klanken, woorden en meer. En dan zondag uitslapen, want de feestelijke viering waarin Helen Gaasbeek tot diaken wordt gewijd begint pas om 14.30 ’s middags.

We hopen op parochianen die erbij willen zijn, in die gastvrije Kerkennacht. Zo laagdrempelig dat de buurvrouw echt gewoon mee kan. En wie wil helpen, laat je horen!

Dio, Benne, Inge, Laurette
(laurette.vangeene@gmail.com)