Cantor-organist Bart Klijnsmit neemt afscheid

Beste parochiaan, gastlid of vriend van de parochie,

Bart Klijnsmit, sinds jaar en dag onze cantor en eerste organist, heeft laten weten dat hij met ingang van 1 november zijn functie in de parochie wil neerleggen. Na de viering van zondag 20 september is dit informeel aan de parochie meegedeeld. Voor degenen die er niet bij waren, sturen we dit bericht.
In een gesprek met pastoor Wietse van der Velde en het kerkbestuur heeft Bart zijn besluit verder toegelicht. Hij gaf te kennen dat hij de laatste tijd weinig support merkt vanuit de parochie en zich daardoor steeds minder geïnspireerd voelt. Hij is graag bereid om bij gelegenheid een bijdrage te leveren aan een concert of om in te vallen in een viering, maar wil niet meer de dagelijkse zorg die hoort bij de functie van cantor-organist. Een tijdelijke onderbreking in de vorm van een sabbatical is voor hem dan ook geen oplossing.
Het kerkbestuur betreurt het besluit van Bart, maar heeft ook begrip voor zijn beweegredenen. Bart heeft vele jaren met grote inzet het koor geleid, het orgel bespeeld en zijn muzikale gaven ingezet in de vieringen. Daarvoor zijn we hem dankbaar; we zullen zijn inbreng en zijn markante orgelspel zeer missen en hopen dat hij zo nu en dan toch nog de weg naar ons kerkgebouw zal vinden.
Na de viering van 1 november zal Bart officieel afscheid nemen. Met de andere organisten en enkele koorleden zal het kerkbestuur overleggen hoe we als parochie de vacature die ontstaat het beste kunnen invullen.

Het kerkbestuur

Hilversum, 24 september 2015