Parochiemail januari 2017

Beste parochianen,

Het nieuwe jaar is weer begonnen! Na de eucharistieviering op 1 januari hebben de kerkgangers in de pastorie elkaar ‘veel heil en zegen’ gewenst en met elkaar een toost op 2017 uitgebracht. Wij hopen dat het nieuwe jaar voor u en de uwen licht en vrede brengen zal. 

Pastoor Helen Gaasbeek is in de week na Kerstmis ziek geworden en kan daardoor niet in de eucharistieviering van Epifanie in onze parochie voorgaan. Zij moet zich op doktersadvies de komende tijd ontzien, hopelijk is zij snel weer geheel hersteld. Ook uitgeschakeld is Ingeborg Hendriks die op kerstavond breuken in een voet opliep. Zij is nu vol optimisme aan het revalideren.

Graag brengen wij u op de hoogte van de vieringen en activiteiten van de komende maand:

Zondag 8 januari vieren wij Epifanie, beter bekend als Driekoningen. Bij de uitgang van de kerk zullen de stroken papier met daarop de traditionele huiszegen worden uitgereikt, die u een plaatsje in uw huis kunt geven. Aansluitend stond er een bijeenkomst voor de 12-plussers gepland, maar helaas kan die niet doorgaan vanwege ziekte van pastoor Helen Gaasbeek.

’s Middags om 16.00 uur is iedereen welkom in de kathedraal in Utrecht voor de pontificale vespers, gevolgd door de nieuwjaarsontmoeting van het aartsbisdom.  

Zondag 15 januari begint de Bidweek voor de eenheid van de kerken. De viering samen met de OLV-parochie en de Regenboogkerk zal dit jaar in onze kerk worden gehouden. De aanvang hiervan is om 10.00 uur. Om 12.00 uur wordt in de pastorie een bijeenkomst van Lering & Vermaak gehouden.
Met dezelfde oecumenische partners houden wij in het kader van de Bidweek voor de eenheid twee avonden waarin wij met elkaar in gesprek willen gaan over de beleving van eucharistie/avondmaal. Wij willen dat doen aan de hand van een boekje met gesprekssuggesties, dat door de landelijke Raad van Kerken is uitgegeven. (Alvast in te zien op www.raadvankerken.nl.) Daarbij zal veel ruimte zijn voor onze eigen ervaringen. De avonden zijn op 10 en 17 januari om 20.00 uur in respectievelijk de Regenboogkerk, Nassaulaan 22, en de Onze Lieve Vrouwe Kerk, Naarderstraat 106. De Oud-Katholieke Kerk – ook onze parochie – staat vanouds bekend om haar oecumenische engagement. En de viering van de eucharistie staat in het hart van onze (oud-)katholieke geloofsbeleving. Alleen al om deze twee redenen zou het heel fijn zijn als ook vanuit onze parochie een grote groep deelnemers zich aanmeldt. U kunt dat doen door een telefoontje of een mailtje aan ondergetekende (wvdv@hetnet.nl).

Zaterdag 21 januari om 14.30 uur zal aartsbisschop Joris in de kathedraal van Utrecht de wijding tot priester toedienen aan diaken Jutta Eilander – u ongetwijfeld bekend als oud-lid van onze parochie – en aan diaken Leonie van Straaten uit de parochie Eindhoven. Ook hierbij bent u van harte welkom.

Zaterdagavond 21 januari  kunt u sportief ontspannen met een traditioneel avondje bowlen bij het Noordse Bosje. Vanaf 20.00 uur vliegen de ballen en kegels weer door de lucht. U kunt zich opgeven bij Herman en Annemarie Giskes (giskesparmentier@kpnmail.nl).

Zondag 22 januari willen we u aansluitend aan de viering graag uitnodigen voor de parochiemaaltijd. Dit jaar in een nieuw jasje en Snertzondag gedoopt. Een moment om samen te komen aan het begin van het nieuwe jaar. We willen vragen of u iets mee wil brengen wat u wil en kan delen met uw mede parochianen; uw lekkere eigen gebakken hartige taart, een gezonde salade, uw in de hele familie fameuze gevulde eieren, je gewilde cupcakes of gewoon lekker stokbrood met kruidenboter, een camembert, cherrytomaatjes of iets te drinken. Als iedereen iets meeneemt hebben we al snel genoeg voor velen! Margreet Vos zorgt voor de snert en Nienke Nieuwenhuizen voor pompoensoep. We beginnen om 12.00 uur en eindigen rond 14.30 uur, waarbij we ook nog aandacht zullen schenken aan de broodnodige geestelijke voeding, voor wie dat wil. Laat even weten of u komt en wat u meeneemt via secretaris.vitus@upcmail.nl. Dan houden wij in de gaten dat het een afwisselend geheel wordt.

Om 15.00 uur is er op diezelfde middag  in onze kerk de afsluitende vesperdienstter gelegenheid van 600 jaar kerk in Hilversum. Wij hopen op een goede opkomst ook vanuit onze parochie. Helemaal zeker is het nog niet, maar er wordt ook nog gedacht aan een activiteit in aansluiting op de vespers. Houdt u daarvoor de mail in de gaten.

Als afsluiting van de kersttijd vieren wij op zondag 29 januari Maria Lichtmis. Voorafgaande aan de eucharistieviering zullen wij dan de kaarsen zegenen en uitreiken.

Natuurlijk bent u ook op woensdagochtend om 9.45 uur welkom voor een gesproken eucharistieviering. Aansluitend is er koffiedrinken met de kerkgangers, gevolgd door open kerk voor gesprek en gebed. Op woensdag 25 januari zal dit echter door mijn afwezigheid – in verband met de jaarlijkse retraite van de geestelijken van onze kerk – geen doorgang vinden. Ook iedere zaterdagmiddag is de kerk van 13.00 tot 16.00 uur voor bezoek en gebed geopend.

 

Hartelijke groet voor u allen,

Wietse van der Velde, pastoor

Reacties op deze mail kunt u sturen naar de secretaris van het kerkbestuur, Maghalie: secretaris.vitus@upcmail.nl.