Update Vitaliseringsproces parochie

 

Beste parochianen,

 

Zoals jullie weten is al een aantal weken Loes Berkhout actief betrokken bij onze parochie, vooruitlopend op een aanstelling als pastoraal opbouwwerker. Het was de bedoeling van de Aartsbisschop dat haar aanstelling per 1 januari officieel zou ingaan.

 

Door allerlei omstandigheden heeft het Collegiaal Bestuur echter hierover nog geen beslissing kunnen nemen. Het kerkbestuur heeft veel contact met de Aartsbisschop en hoopt dat de aanstelling van Loes begin 2018 een feit zal  zijn.

 

Het Kerkbestuur betreurt deze gang van zaken. In zijn vergadering in de tweede week van januari zal het bestuur bekijken wat de gevolgen zijn van deze vertraging van de aanstelling en hoe daarop wordt ingespeeld.

 

We hopen en vertrouwen echter dat deze vertraging geen negatieve invloed zal hebben op het revitaliseringsproces in onze parochie en op het proces van de Tafel van Tien dat daarvan een onderdeel is.

 

In overleg tussen de Aartsbisschop en de pastoor wordt maandagavond 29 januari voorgesteld om de plannen van de Tafel van Tien te presenteren aan het kerkbestuur en de Aartsbisschop.

 

Als bestuur hadden wij jullie graag een positief geluid over het ingaan van de aanstelling van Loes laten horen, maar dit is een zaak waarover wij in laatste instantie niet kunnen beslissen. Daarvoor vragen wij jullie begrip.                                       

Wij hopen als bestuur samen met Loes en allen die zich inzetten, in de komende tijd te werken aan een mooie toekomst voor onze parochie. 

 

Met hartelijke groet,

Namens het kerkbestuur,

 

 

Martien Camphuis