Parochiemail medio april 2018

Beste parochianen,

Als u deze parochiemail op 15 april ontvangt is voor sommigen onder u onze kerk aan het Melkpad wat minder goed bereikbaar. De reden hiervan is de jaarlijkse Cityrun, waardoor in ons dorp één keer per jaar diverse kerken bereikbaarheidsproblemen hebben. In de komende zomer zal het gedurende enkele weken ook wat moeilijker zijn om de kerk te bereiken door het verleggen van de rijbaan van het Melkpad i.v.m. het nieuwbouwproject naast de kerk. Bereikbaarheid van de kerk is ons door de gemeente echter gegarandeerd.

Auto’s

Het zal velen van u niet ontgaan zijn dat op zondagmorgen diverse auto’s van niet kerkgangers op het kerkplein zijn geparkeerd. Deze zijn niet van illegale parkeerders maar van nieuwe bewoners van huizen aan het P.A. Weeldenburglaantje (vernoemd naar de architect van onze kerk!) die bij gebrek aan wegdek nog niet bij hun nieuwe huizen kunnen. Aan hen en aan diverse bouwvakkers etc. door de week is tot aan juli parkeergelegenheid verhuurd.

Zegen Lise Bikker en doop Ewa Luna

Op zondag 22 april zal tijdens de eucharistieviering Lise Bikker, de op 21 september vorig jaar geboren dochter van Bart en Stephanie Bikker-Moes, door haar ouders naar de kerk worden gebracht. Zij willen God danken voor hun kind dat zij uit Gods hand hebben ontvangen en Lise zal een speciale zegen ontvangen.

Op zaterdagmiddag 5 mei zal Ewa Luna, de op 2 februari geboren dochter van de Roemeense familie Sorin worden gedoopt. Met de familie heb ik al enige tijd contact en zij hebben ook onze vieringen enige malen bezocht. Om pastorale redenen – o.a. de taalbarrière – heb ik besloten dat de doop in een aparte viering – waarbij wel vertegenwoordigers van de parochie aanwezig zullen zijn – zal worden bediend.

Bart Sonnenschein

Velen is het opgevallen dat onze lector – en één van onze organisten – Bart Sonnenschein sinds enkele maanden onze vieringen niet meer bezoekt. Hij heeft besloten dat hij samen met zijn vrouw Anita naar de kerkdiensten wil gaan en heeft zich daarom uit onze kerk laten uitschrijven. Als parochie zijn wij hem dankbaar voor wat hij in de vele afgelopen jaren in onze gemeenschap heeft gedaan en wensen hem Gods zegen op zijn verdere levensweg.

Kerkkoor

Op 11 april hield ons kerkkoor zijn jaarvergadering. Het afgelopen jaar werd geëvalueerd en plannen voor het volgende gemaakt. Veel waardering was er voor de inzet van organist en koorleider Gerard de Ridder. Namens de parochie heb ik de koorleden bedankt voor hun grote inzet: een wekelijkse repetitie en medewerking aan de vieringen op zon- en feestdagen.

Ziekenhuispastores

Zijn we tot op heden in het Gooi gezegend met twee Oud-Katholieke ziekenhuispastores, per 18 april zal dat er één minder zijn. Dan neemt – de in Hilversum opgegroeide – priester Grete Verhey-de Jager afscheid als pastor van Tergooi/Blaricum. Velen hebben dankbare herinneringen aan haar werk. Met de andere ziekenhuispastor – Marieke Ridder – heb ik afgesproken, dat zij een aantal malen per jaar bij ons in de eucharistievieringen zal voorgaan.

Loes Berkhout

Onze pastoraal werker Loes Berkhout is zoals u weet in de eerste plaats aangesteld om de plannen tot vernieuwing en groei van onze parochie mee gestalte te geven. Daarnaast zal zij ook enkele malen per jaar voorgaan in diensten van Schrift en Gebed en zal zij de contacten met de 30+ groep onderhouden.

Tafel en meer

U hebt kunnen lezen dat er regelmatig onder de naam “Tafel en meer” op zondagavond vanaf 18.00 uur in De Akker gelegenheid is voor ontmoeting en gezamenlijk eten. Die avonden worden besloten met een door één van de parochianen voorbereidde gebeds-/meditatiedienst. Deze vieringen worden door Loes begeleid. De eerstvolgende bijeenkomst is op zondag 22 april. Graag vóór vrijdagmiddag 20 april 17.00 uur opgeven via maaltijdaanhetmelkpad@stvitus.nl, dit in verband met de boodschappen. Voor de maaltijd wordt een bijdrage gevraagd met als richtlijn € 3,50 en voor kinderen onder de twaalf jaar € 2,– .

Boekenmarkt op Koningsdag

Een week later is het Koningsdag. Het ligt in de bedoeling op het kerkplein een boekenmarkt te houden, waarbij de bulk van de boeken zal bestaan uit wat van de boekenmarkt op Halfvasten is overgebleven. Diezelfde middag vertrekt een groepje parochianen voor een weekendretraite naar de Trappistenabdij Koningshoeve in Berkel/Enschot. Er was nog plaats voor enkelen meer geweest, maar wij hopen op goede dagen van gebed, stilte en gesprek met elkaar.

Hemelvaart

Ik wijs u al graag op de gezongen viering op Hemelvaartsdag, 10 mei. Ik zelf zal i.v.m. een studiereis van ons Seminarie – waarvan de organisatie bij mij ligt – niet voorgaan.

Bustocht 15 mei: er zijn nog plaatsen vrij!

Graag attendeer ik U nog eens op de “parochie-bustocht” die op 15 mei wordt georganiseerd. Een goede gelegenheid voor parochianen die over “vrije tijd” beschikken om een dag met elkaar op te trekken. Informatie en opgave bij Henny Plomp van Daal.

U allen groetend,

Wietse van der Velde, pastoor