De klimaatdeken

De breigroep van St Vitus aan het Melkpad is een nieuw project begonnen. We zijn aan het breien om de grootste klimaat deken van Hilversum te breien, in het kader van Hilversum 600. De deken bestaat uit gebreide lapjes van 30 x 30 cm. Iedereen kan mee breien.

Elke donderdagochtend van 10 tot 12 wordt er in De Akker gebreid. Kom langs en brei mee. Je kan natuurlijk ook lang komen voor een kletspraatje en een kopje koffie. We hebben nog heel veel wol, over van de actie das in de tas, dus je kan langs komen en wol meenemen als je thuis geen wol hebt. We hebben ook breinaalden in verschillende diktes. Kun je niet breien maar wil je wel mee doen, kom dan op donderdagochtend naar de Akker, en we leren je breien.

We gaan van de lapjes eerst eenpersoonsdekens maken, op burendag (28 september), maken we alle dekens aan elkaar om zo de grootste klimaat deken van Hilversum te maken. Uiteindelijk worden de eenpersoonsdekens gedoneerd aan de voedselbank. Ons doel is om in ieder geval 10 dekens te hebben, wat neer komt op grofweg 300 lapjes van 30 x 30 cm. Maar hoe meer, hoe beter!

Gezien de grote hoeveelheid dassen die we in 2022 hebben gebreid, moet dit te doen zijn! Hopelijk breit heel Hilversum mee!

Je kan ons volgen via onze facebook pagina de dassenburcht. Ook is ons initiatief terug te vinden op de website van Hilversum600.