Kinderpaasnacht

Komende week moet je eens opletten of je een merel hoort fluiten. En dan moet je stil zijn en heel goed luisteren…  Die merels kunnen namelijk bijzondere dingen vertellen!
In de viering van de kinderpaasnacht hoor je over zo’n merel. De kinderpaasnacht is een viering in de kerk aan het Melkpad, speciaal bedoeld voor kinderen van zeven tot twaalf jaar. Wil je erbij zijn, dan moet je komen op zaterdag 7 april, om 19.30 uur. Dan is het de nacht voor Pasen.

De kinderpaasnacht begint buiten op het kerkplein. Daar brandt al een paasvuur. De pastoor zegent het vuur en steekt met dat licht de nieuwe paaskaars aan. Dan gaan we achter die grote kaars de donkere kerk in. Daar gaat de viering verder met liederen, kaarsjes voor iedereen en het verhaal van Pasen, waarin dus ook die merel een rol speelt…

Mis ‘m niet, deze kinderpaasnacht!