Dichte deuren…

Wie zondagmorgen 8 september naar het kerkplein gaat, komt voor een dicht hek te staan. En ook de grote kerkdeuren blijven dicht. Vreemd en onwennig, zo’n verlaten kerkplein op de zondagochtend. Massale en plotselinge kerkleegloop? Gelukkig niet: de parochie is elders in de regio een weekendje samen. In De Woensberg, tussen Blaricum en Huizen, hebben we een tijdelijk onderkomen en het is ook daar waar we op zondagochtend de viering houden, een viering voor jong en oud in een voor ons ongewone omgeving. Hoe klinken onze liederen in de open lucht, zonder ondersteuning van het orgel? Neem ik een kerkboek mee of hoeft dat daar niet? Zouden ze wel een collecte doen? Na het weekend kennen we alle antwoorden.

Volgende week zondag, 15 september, zijn we weer ‘gewoon’ te vinden in het kerkgebouw aan het Melkpad. Gewoon tussen aanhalingstekens, want dan kijken we opnieuw uit naar een bijzondere viering!