Kinderkerstnacht 2013

Ook dit jaar kunnen kinderen met hun ouders op dinsdag 24 december naar een van de twee vieringen van de kinderkerstnacht in de oud-katholieke Sint Vituskerk aan het Melkpad komen. Om 17.00 uur begint de kinderkerstnacht, bedoeld voor de jongste kinderen. In deze dienst staat het traditionele kerstverhaal centraal. En ook dit jaar hebben we weer een leuke manier gevonden om het verhaal te vertellen en uit te leggen waarom we elk jaar weer met z’n allen kerst vieren.
Kinderen vanaf een jaar of acht zijn van harte welkom bij die kinderkerstnacht die om 19.00 uur begint. Geen mooier begin dan met elkaar zingen in een mooie kerk met kaarsjes en natuurlijk luisteren naar het kerstverhaal. Maar dat verhaal zal deze keer wel net even anders gaan dan je gewend bent… 

Op kerstavond vind je Jozef en Maria op het plein voor de kerk met kippen, schapen en natuurlijk een kameel. Wie het leuk vindt, mag zich verkleden als herder of engel (voor kleren wordt gezorgd) om met de kameel op de foto te gaan. De foto’s vind je een paar dagen later terug op www.stvitus.nl
Verder wordt het kerstkerkplein opgevrolijkt met een muziekgezelschap, een draaimolen, feestelijke kraampjes met chocolademelk en warme vuurtjes.
Ook na de kerstnachtmis van 21.45 uur is er op het kerstkerkplein gelegenheid voor een drankje en kerstbrood.

De kinderkerstnachten worden georganiseerd door de PKN Regenboogkerk en de oud-katholieke parochie Sint Vitus.
Om 21.45 uur begint de kerstnachtmis voor volwassenen en bij De Regenboogkerk (PKN) om 22.00 uur de kerstnachtdienst.