Films in de veertigdagentijd: Andrej Roebljov

In dit groots opgezette historisch drama zien we het leven van de legendarische iconenschilder Andrej Roebljov (1360-1430). Hij leefde in een woelige tijd vol invallen van de Tartaren, de onderlinge strijd van de Russische adel en het conflict tussen oude en nieuwe religieuze opvattingen. Roebljov komt in gewetensnood wanneer hij wordt gedwongen deel te nemen aan de gewelddadigheden in Vladimir. Hij ziet dan nog maar één uitweg: hij stopt met schilderen en legt een zwijggelofte af.

Rusland 1966   185 min. Regie: Andrei Tarkovski

Voor de derde keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de PKN Regenboogkerk en onze parochie een serie speelfilms ter bezinning tijdens de veertigdagentijd. De films zullen steeds worden ingeleid en nabesproken.
Inleiding: ds Jurjen Zeilstra van de Regenboogkerk

Dinsdag 1 april: Andrej Roebljov (om 14.00 en 20.00 uur)
Filmtheater Hilversum