Inspirerend, ja dat was het

Op woensdagavond voor het congres hebben we, een samengesteld koor, een generale koorrepetitie gehad. Onder de bezielende leiding van drie personen: Bart Klijnmsit begeleidde met het orgeltje, Gertjan Arentse hielp met de technische zangondersteuning en dirigent Hans de Rie haalde het beste uit ons naar boven. Wie in de Unie van Utrecht-viering op zaterdag 20 september in de Dom wilde meezingen, moest bij die generale aanwezig zijn. We waren klaar voor de zaterdag.
Tot mijn verbazing was die dag het koor verdubbeld en was niet iedereen volgens afspraak gekleed. De bezieling en toewijding van woensdag verdween. Jammer.
Gelukkig was er het kinderkoor. Geweldig, zuivere engelenstemmen. Zelf kreeg ik er kippenvel van. Het hele gebeuren in de Dom, de processie, de aanwezigheid van zoveel culturen, daarbij denkend aan al het werk en de inzet van de vele vrijwilligers hebben mij diep getroffen. Tot slot, de zonovergoten dag completeerde alles.

Annemarie