A perfect day!

Buiten een lentezon, binnen een kerk vol familie, vrienden en parochianen die het huwelijksfeest van Maaike en João meevierden. Met teksten als De parabel van het gele eendje, het gedicht Gefunden van J.W. von Goethe en het lied van de liefde uit de eerste brief van Paulus aan de Korinthiërs kwamen allerlei facetten van de liefde langs. In zijn preek vertelde pastoor Wietse van der Velde over de gesprekken die hij, Maaike en João hadden gevoerd als voorbereiding op de huwelijksbelofte. Hij citeerde ook een tekst uit het Bijbelboek Hooglied: ‘Draag mij als een zegel op je hart, als een zegel aan je arm: want de liefde is sterk als de dood.’ Zo’n huwelijk is niet zomaar wat. Maar, zoals klonk in de inleiding op de huwelijksinzegening: het bruidspaar durft het samen aan, in het geloof dat hun liefde buigzaam kan maken wat verstard is, kan verwarmen wat is verkild en op het goede spoor kan zetten wat is verdwaald. Wetende dat dat alles niet waargemaakt kan worden zonder de zegenende nabijheid van God. Omringd door hun getuigen en allen in de kerk werd het bruidspaar de handen opgelegd voor de zegening van hun huwelijk. Onder de tonen van de Bruiloftsmars verlieten Maaike en João de kerk waarna ze op het kerkplein de vele felicitaties in ontvangst konden nemen, in de lentezon. A perfect day, zoals organist Bart Klijnsmit al eerder in de viering had laten horen.