(Advents)Tijd

Ook in de kinderkerk is de adventstijd begonnen. Op de eerste zondag van de advent sprak broer Tijd de kinderen aan en filosofeerden ze samen wat over tijd. Soms vliegt de tijd voorbij en een andere keer lijkt de tijd traag voorbij te kruipen. Dat laatste vooral als je op iemand of iets wacht. Zoals nu in deze weken we verlangend uitzien naar licht in donkere dagen.
Om de dagen naar Kerstmis te kunnen aftellen, maakten de kinderen een adventskalender; een mooi blauw vel karton met daarop een weg langs 24 huisjes met achter elke deur de naam van iemand die ze kennen. De kinderen proberen zo elke dag aardig te zijn voor 24 bekenden of voor hem/haar te bidden.
Voor in de kerk staat een grote poster van een klok. ‘Hoe laat is het?’ staat erop. Op de komende zondagen wordt daar telkens een kwartier bijgeplakt, net zo lang tot de tijd ‘vol’ is en we Kerstmis kunnen vieren. Volgende week weer verder dus!