De ziel van de kerk

Kun je de essentie van oud-katholiek zijn in enkele woorden vatten? Misschien niet, maar je kunt vast wel één karakteristiek benoemen die voor jou belangrijk is. Kunnen we samen in één dag al die karakteristieken onder enkele noemers brengen, zodat we een beeld krijgen van de ziel van de kerk? Misschien niet, maar we kunnen vast wel een gevoel krijgen van de bezieling die uit kan gaan van de Oud-Katholieke Kerk.

Onze bisschoppen willen een eerste stap zetten om te benoemen wat ons inspireert, hoe we elkaar en onze omgeving iets te bieden kunnen hebben als kerk of als gemeenschap van gelovigen. Ze willen graag hun reflectie beginnen met luisteren naar de ideeën, ervaringen en beleving van oud-katholiek zijn zoals dat leeft in de parochies. Wie komt op 3 september aanstaande naar Hilversum om de bisschoppen iets in handen te geven om op te kunnen reflecteren?

Waar: De Akker, Melkpad 14 te Hilversum. Wanneer: 3 september, vanaf 10.00 uur inloop, om 10.30 uur start van het programma.

Einde bijeenkomst: 16.00 uur. Voor de lunch wordt gezorgd! De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel. De coördinatie van deze dag is in handen van pastoor Age Kramer. U kunt zich tot uiterlijk 31 augustus a.s. per email aanmelden via buro@okkn.nl of telefonisch via 033-4620875.

Met vriendelijke groet, namens het Collegiaal Bestuur,

Dirk Jan Schoon, bisschop van Haarlem  – Joris Vercammen, aartsbisschop van Utrecht