Verrast bij het zien van de kerkruimte

Welgeteld 84 bezoekers kwamen zaterdag 10 september de kerk binnenlopen. Buurtbewoners die altijd maar langs gereden waren maar nooit over de drempel waren gekomen, een echtpaar uit Friesland dat elk jaar een andere gemeente in Nederland aandoet op monumentendag, een moeder met twee kleine kinderen en een volle boodschappentas, veel mensen met fototoestellen die hoog reikend of juist zittend op de grond de koepel in beeld probeerden te brengen, een divers gezelschap. Pastoor Van der Velde verzorgde drie keer een rondleiding langs de werken van Paul Determeijer. De aanwezige gastvrouwen en -heer heetten de bezoekers welkom en konden hun vragen beantwoorden. Veel bezoekers bekeken de kerk door ook de route-op-papier langs de uitgestalde iconen en foto’s te lopen. De lichte ruimte, de hoge koepel, de mooie ramen, de rust: de bezoekers waren aangenaam verrast bij het zien van de kerkruimte. Wij zijn blij dat we hen mochten ontvangen.

De tekst bij de iconen en foto’s, met daarbij de You Tube-verwijzingen, vindt u hier.