Kinderpaasnacht

Wat doe je als je verdrietig bent? Dicht bij elkaar blijven en verhalen vertellen waar je je hart aan kunt ophalen. In de kinderpaasnacht zien we twee leerlingen van Jezus, die dat net zo doen. Zij zijn verdrietig dat Jezus dood gemaakt is en gestorven is. Het is donker in hun hart en om hen heen. Al vertellende wordt het ochtend, komt het zonlicht in hun leven en ook het licht van de boodschap dat Jezus is opgestaan. Het wordt dan tijd om naar buiten, naar het kerkplein, te gaan en de grote paaskaars aan te steken. Als afsluiting gaat de pastoor met de kinderen eitje tik doen, een gebruik uit de orthodoxe kerk.

De kinderpaasnacht begint op zaterdag 15 april om 19.30 uur. Behalve de kinderen zijn ook ouders en grootouders welkom.
Bob van der Linde en Anne Jans zorgen voor muzikale ondersteuning.