Regenboogkleuren

Bij het begin van de ‘veelkleurige’ viering op zondag 9 september wordt een ieder welkom geheten en wel op een bijzondere en hartelijke manier. De kinderen, die al op zaterdag hebben meegewerkt aan de voorbereiding van deze viering, stellen zich voor, vertellen wat hun lievelingskleuren zijn (veel blauw en geel) en heten iemand of een groep welkom. Zo klinkt het welkom aan het koor, aan de koster, aan alle mannen, aan de organist, aan de vrouwen, aan alle kinderen en aan de pastoor. De toon van de vrolijke, mooie viering met inhoud is gezet.
De liederen zijn wisselend bekend en minder bekend, maar het koor helpt en zo klinkt het samen toch best goed. Er wordt een verhaal gelezen over twee vliegers die allebei de hoogste in de lucht moeten zijn en over vliegertouw dat gevlochten supersterk is. De pastoor vraagt de kinderen naar hun vakantie-ervaringen. Die staan geschreven of getekend op de vlieger die ze in de laatste viering voor de zomervakantie hebben gekregen. De een heeft het over de grotten in de Ardennen, een ander over de dierentuin, het strand of over vakantie in Engeland. Of ze ook nog een regenboog hebben gezien?, vraagt de pastoor. Sommige kinderen wel. Ook een van de wat oudere parochianen vertelt een regenboog gezien te hebben. Of eigenlijk pas ontdekt te hebben toen ze de foto terugkeek die ze gemaakt had van een grote Franse kerk: uit het gebouw straalde een regenboog! Na al deze verhalen zingt Lily in haar eentje een lied over een regenboog. ‘Listen with your eyes, listen with your ears and sing everyting you see’ (wie het ook wil leren of meezingen, klik hier). De voorbeden in de viering zijn door de kinderen zelf ingebracht en voorbereid. Ze spreken ze ook uit en alle aanwezigen antwoorden: ik bid voor jou, jij bidt voor mij, nu we hier allen tezamen zijn. Na afloop van de viering wacht buiten een groot blauw canvasbord waarop met verf en door onze handen een veelkeurig schilderij ontstaat. En dan is er koffie, thee, limonade en zijn er kleurige cakejes. Hebben ze ook zelf gemaakt. Ze zijn goed bezig, die kinderkerkkinderen!