Opmaat naar Palmpasen

‘Zo stonden ze psalmen te zingen alsof ik de messias zelf op mijn rug had. Het zat me helemaal niet lekker. Een beetje minder kan ook wel, dacht ik.’
In de opmaat naar de zesde en laatste zondag van de veertigdagentijd  zoomen we in op het intochtverhaal. Behalve natuurlijk de Heer zelf en vele omstanders is daar ook die ezel.

Iris leest het verhaal, Caroline speelt piano en pastoor Marieke denkt hardop na over wat die intocht ons eigenlijk zou kunnen zeggen. In de serie Exodus laat Qassim Alsaedy enkele van zijn werken zien. Eén daarvan staat op de communiebank.

Met wierook, wijwater en een gebed wijdt Marieke de palmtakjes. De opmaat naar deze zondag is zaterdagmiddag 27 maart te zien via deze link

Palmpasen markeert het begin van de Goede Week. Op elke dag van de komende week zal er een Opmaat naar Pasen zijn. Met mooie muziek, woorden om bij stil te staan, namen en bloemen.


Zondag 28 maart, tussen 12.00 en 14.00 uur ben je welkom op het kerkplein om een palmtakje te komen halen. Pastoor Marieke zit dan buiten voor de grote deuren.

NB Hou ook op het kerkplein de onderlinge afstand in de gaten, mondkapje standby. En – goed idee – neem wat mee voor het Voedselbank – paasontbijt!

De eucharistieviering van Palmpasen in de kathedraal in Utrecht of Haarlem is online te volgen via de website van de landelijke kerk.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *