Startzondag en verder…

Beste parochianen, gastleden en vrienden van de parochie,

Over ruim een week, zondag 4 september, is het alweer startzondag. Na een feestelijke viering met daarin ook de plechtige kinderzegen, verzamelen we ons in de Akker voor koffie, een traktatie, een korte presentatie en een afsluitende borrel. Het spreekt vanzelf dat we hopen dat iedereen, van klein tot groot, erbij zal kunnen zijn!


Waslijst

Geloof het of niet, maar het kerkbestuur heeft tussen alle vakanties door hard gewerkt. Op en na de voorjaarsgemeente-vergadering kwamen er veel ideeen en suggesties uit de parochie over hoe we de twee doelstellingen van de St. Vitus – groei van de kwaliteit van onze eigen geloofsgemeenschap en een sterke uitstraling ‘naar buiten’ nog beter vorm zouden kunnen geven. Een waslijst van suggesties, waar we als KB meerdere malen over hebben vergaderd om ze goed in kaart te brengen en te kijken of en hoe ze zouden kunnen worden uitgevoerd. Sommige plannen kunnen direct worden aangepakt en uitgevoerd, andere hebben meer tijd nodig om te worden doordacht en voorbereid.


Brochure

Op de startzondag zal een gloednieuwe informatiebrochure van onze parochie worden gepresenteerd, waarin al deze (en al onze andere) activiteiten zijn opgenomen. Bedoeld voor onszelf, maar vooral ook om uit te delen aan anderen, die we graag in onze gemeenschap zouden willen zien.


Wie, wat, marktplaats

Maar het gaat er niet alleen om wat we willen gaan doen, maar vooral ook: wie gaat het doen?! Alle activiteiten staan of vallen immers met de mensen die eraan willen trekken. De startzondag zal dan ook een marktplaats worden, waarin we dat aan elkaar gaan vragen. Niet alleen voor de nieuwe activiteiten, maar we nodigen ook alle verantwoordelijken van bestaande werkgroepen, gesprekskringen en activiteiten uit om zich op een simpele manier voor te stellen en eventueel nieuwe deelnemers te ronselen voor hun ‘onderneming”. Het koor, de bloemschikgroep, de kosters, de misdienaars, de jongerengesprekskring, de nieuwe gesprekskringen… noem ze allemaal maar op.

Niet moeilijk of met tijdrovende voorbereiding: neem een hoekje van de Akker, huur een megafoon, overtuig mensen van nut en noodzaak van jouw activiteit, laat een intekenlijst rondgaan, deel cadeaus uit (of steekpenningen…), maak foto’s, hang een vel op en deel viltstiften uit… of kom zelf met een beter idee om mensen aan jouw activiteit te ‘binden’.  Het enige werktuig waar je geen gebruik van mag maken is de microfoon (Het zou veel te lang worden om iedereen daarachter een plaats te geven…), verder is alles geoorloofd.

De startzondag: we bevragen en inspireren tot weer een actief en opbouwend jaar van de OK parochie St. Vitus in Hilversum. Tot dan!

namens het kerkbestuur,

Dio van Maaren