startzondag 4 september

Het is vandaag de twaalfde zondag na Pinksteren (18) en tevens onze startzondag van het nieuwe seizoen.

In deze eucharistieviering voor Jong en Oud, waarin pastoor Leen Wijker voorgaat, met assistentie van lector Bart Sonnenschein, verwelkomen we in het bijzonder Mavis, Amber, Aaron, Liam, Joost en Hidde, die de plechtige kinderzegen zullen ontvangen, omdat zij gaan starten met Lering en Vermaak. Ook verwelkomen wij van harte Jesse en Daan, die een speciale zegen zullen ontvangen omdat zij naar de middelbare school gaan. En vervolgens verwelkomen we een aantal nieuwe misdienaars, die dit seizoen voor het eerst zullen gaan meedraaien.

Tenslotte nemen we in deze dienst afscheid van Inge van Maaren als leidster van Lering en Vermaak.

Vanochtend bidden we:

voor parochianen met wie we ons verbonden voelen, in het bijzonder Martha Tesink in Bussum,

voor onze zieken,en we noemen vandaag Jan Nagel en Anne Thasing, die op 6 september een operatie moet ondergaan en afgelopen woensdag het sacrament van de ziekenzalving heeft ontvangen,

voor Henny Recourt wier uitvaart woensdag jl. heeft plaatsgehad,

en in de voorbeden bidden we daarnaast voor al hetgene ons verder aan het hart gaat en bezighoudt. Dit wordt verwoord door Alice Parmentier.

De preek wordt vandaag vervangen door een gemeente-discussie, waarbij discussieleider Marijn Plomp de aanwezigen een aantal stellingen voorlegt waarover gestemd wordt door middel van gekleurde kaarten of een joker. (Alice Parmentier patrouilleert door het schip van de kerk met een loopmicrofoon om reacties op te vangen). Het resultaat zult u ongetwijfeld te horen krijgen.

 

De maandelijkse extra collecte bij de uitgang is bestemd voor onze zusterkerken in Centraal Europa.

 

Komende zaterdag 10 september organiseert onze vrouwenvereniging Priscilla de Snuffelrommelmarkt, waar iedereen van harte welkom is. Open van 10.00 uur tot 14.00 uur met mooie koopjes, lekkere koffie en lekker gebak en ook met een aantal verlotings-rondes waarin leuke prijzen zijn te winnen.

Natuurlijk moet op de avond daarvóór (aanstaande vrijdag 9 september) de markt worden opgebouwd. Spullen brengen tussen 19.30 uur en 21.00 uur, en vele handen maken licht werk, dus kom vooral ook helpen!

 

Vanaf vandaag is de Missiekalender 2012 te bestellen. De kalender bevat ditmaal reproducties van schilderijen van de Peruaanse kunstenaar Jaime Colan. De intekenlijst ligt in het zijportaal en de opbrengst komt geheel ten goede aan het werk van onze Missie St. Paulus.

 

Na de viering wordt in de Akker het nieuwe seizoen nog eens extra feestelijk geopend  met de al aangekondigde uitreiking van de nieuwe parochiegids, toegelicht door kerkbestuursvoorzitter Dio van Maaren, omlijst door koffie, thee, fris en taart.

 

 

  p.s.: Lees en bekijk het nieuwsbericht: Klaar voor de start”  voor een impressie van deze dag.