vastenacties: stalkproject kerkbestuur en kinderkerk

Toelichting vastenproject in 4 stappen:

1. Begripsomschrijving: Stalken = De Hilversumse kerkleden in deze veertigdagentijd voortdurend “volgen en lastigvallen” met het doel om geld te krijgen voor het volgende project:

2. De Situatie: Het Anglicaanse bisdom Niassa in Mozambique kent al jarenlang een enorme groei. Enige jaren geleden ontstond daardoor een groot tekort aan priesters. Dankzij de opbrengst van onze vastenactie in 2006 zijn er inmiddels veel catecheten opgeleid tot “community-priest”: ze zijn gekozen uit de eigen gemeente en ze gaan daar ook in de vieringen voor.

3. De uitbouw: Mario is daar opbouwwerker. Hij gaat de komende jaren jeugdleiders in het bisdom opleiden. Deze nieuwe jeugdleiders gaan met die opleiding lokaal jeugd- en jongerenwerk opzetten. Geen gek plan als je bedenkt dat ongeveer de helft van de bevolking van Mozambique bestaat uit jongeren onder de 18. Veel jongeren in de anglicaanse gemeenschap zijn al wel lid van bijvoorbeeld een kerkkoor, maar de nieuwe jeugdleiders gaan ze ook stimuleren om meer praktische taken voor de communities op zich te nemen. Maar Mario doet dat niet voor niets. Het plan is nu om met het geld van onze vastenactie tenminste twee jaar zijn honorarium te kunnen betalen, en daarnaast wil de kinderkerk nog dat we gaan helpen met het uitgeven van een eigen kinderbijbel in het portugees (de landstaal daar in Mozambique). Plaatselijke kunstenaars gaan die bijbel illustreren en zorgen er zo voor dat de kinderen zich vanuit hun eigen beleving kunnen herkennen in de bijbelverhalen. Dit is dus de bedoeling van onze vastenactie van dit jaar.

4. Wat doen wij: In de komende weken horen we er nog veel meer over, maar het doel is een geldbedrag van op zijn minst  € 4.000.– (dit is vanmorgen in de kerk, tijdens de afkondigingen, door de aanwezigen onder lichte druk van kerkmeester Dio besloten) bij elkaar te krijgen met onder andere de boekenactie van de kinderkerk. Daarvoor, en mogelijk nog op andere manieren, worden we 6 weken lang gestalkt (zie punt 1).

 Laten we het doel proberen te halen …… voor Mario!