Uitnodiging voor deelname aan het GOOIS VAN PRAAG LEERHUIS 2013-2014

 Ook in het seizoen 2013 – 2014 komt het Goois van Praag Leerhuis met een serie leerhuisavonden. Dit jaar is de tien geboden  als thema gekozen.

De tien geboden behoren tot de bekendste woorden van de Hebreeuwse bijbel. Bekend wil niet altijd zeggen: begrepen. Komend semester gaat het Goois Van Praag Leerhuis onder andere aan de slag met een bijzondere joodse denker die zowel kabbalist als filosoof genoemd kan worden; Marc Alain Ouaknin. Voor hem is de weerstand van de heilige tekst een essentieel element: een begrepen tekst is geen tekst. Volgens hem is een van de belangrijkste boeken uit het Jodendom Het verbrande boek, een boek van een chassidische meester dat niemand kent omdat hij het zelf heeft verbrand.

We bevinden ons met deze denker dus op hoog niveau, zeg maar op de hoogste verdieping van een gebouw! Met zijn boek “de Tien Geboden”.

Aangezien de inleider van enkele avonden, dr. Marcel Poorthuis, adviseert om een gebouw van twintig verdiepingen via de begane grond te betreden, gebruiken we ook het mooie boek                     “ Gebeitelde woorden, sprekende taal”.

 

De leerhuisavonden worden gehouden op de donderdagavonden  31 oktober en 14 november (inleider Niek de Wilde), 28 november, 12 december en 23 januari (inleider Marcel Poorthuis), 6 en 20 februari (inleiderMarcus van Loopik) en 6 maart 2014 (afsluiting en evaluatie).

Plaats:  de Regenboogkerk, Nassaulaan 22 in Hilversum

Tijd: 20.00 – 22.00 uur

Kosten: € 120 inclusief lesmateriaal (het boek Gebeitelde Woorden en teksten uit de Tien Geboden), te voldoen op rekeningnummer 748185216 t.n.v. W.J. van der Swaan te Laren. Per keer betalen kan ook. Het bedrag per avond is € 17. Wanneer u wilt meedoen maar de hoogte van de bijdrage daarvoor een bezwaar vormt, kunt u contact opnemen met het Leerhuis. Inlichtingen/opgave bij Willy Joosen- van der Swaan, tel. 035-5312233. Meer  informatie kunt u vinden op http://gooisvanpraagleerhuis.wordpress.com/programma . U kunt zich hier ook opgeven voor deelname aan het leerhuis.

 

Graag verwelkomen wij dit najaar naast onze trouwe en enthousiaste deelnemers ook nieuwe deelnemers. Om deel te nemen aan het leerhuis is voorkennis niet noodzakelijk, belangstelling is voldoende!