Een bericht van de aartsbisschop

Utrecht, 4 oktober 2013

Broeders en zusters,

Het is het beleid van het Collegiaal Bestuur om pastoors niet langer aan een parochie te verbinden dan minimaal zeven en maximaal tien jaar. Zowel de pastoors als de parochies zijn gebaat met een frisse start na een langjarige periode.

Voortvloeiend uit dat beleid zijn door mij met uw pastoor en met het kerkbestuur in de afgelopen maanden gesprekken gevoerd over een mogelijke mutatie naar een andere parochie. In overleg met alle betrokkenen en met instemming van het Collegiaal Bestuur kan ik u melden dat uw huidige pastoor in de loop van het eerste kwartaal van 2014 zal worden belast met het pastoraat van de parochies Den Haag en Schiedam. Hij zal in uw parochie worden opgevolgd door pastoor Wietse van der Velde, die het pastoraat van uw parochie zal combineren met zijn docentschap aan het Oud-Katholiek Seminarie. Ik ga er van uit dat ik ook een geschikte assistent in het pastoraat zal vinden in de komende maanden opdat het pastoraat van uw parochie op volle sterkte kan blijven.
Er is nog overleg gaande over de exacte datum waarop deze wisseling van de wacht zijn beslag kan krijgen en wanneer het afscheid van de parochie zal worden georganiseerd.

Ik hoop van harte dat u met genegenheid zult terugkijken op de jaren dat pastoor Wijker u heeft gediend en dat u uw nieuwe herder met alle welwillendheid zal willen ontvangen.

Met broederlijke groet,

+ Joris Vercammen
Aartsbisschop van Utrecht