Wording

Een ontvangen bericht waarvoor we graag uw aandacht vragen:

Als u in Hilversum woont, kent u vast het inloophuis Wording aan de Vaartweg wel. Wording is een open huis voor allen die, om welke reden dan ook, dakloos geworden zijn. Maar daarnaast ook voor hen die leven met een verslavingsprobleem of voor mensen die zich gewoon eenzaam voelen. Wording is 7 dagen per week op vaste tijden geopend. In 2013 telden we rond de 11.000 bezoeken.  

De stichting Wording is in 1997 opgericht door diverse kerken in Hilversum. Er werken 75 vrijwilligers. Als je een dienst draait in het inloophuis, altijd samen met een collega, zet je heel veel koffie en smeer je heel veel boterhammen. Sommige gasten hebben behoefte aan een praatje, anderen willen liever met rust gelaten worden of een tukje doen op de bank. Een goede sfeer is belangrijk, maar soms moet er ook opgetreden worden als er ruzie ontstaat of iemand zich niet aan de regels houdt. Zo zijn drugs en alcohol in Wording bv. niet toegestaan. Gelukkig is er goed contact met gemeente (o.a. BOA’s), Cocon en politie. Bij incidenten hebben we de politie ook hard nodig. De vrijwilligers zijn tenslotte geen professionals. Het mooie van dit werk is dat je in contact komt met mensen die een totaal ander leven leiden. Het is een concrete mogelijkheid om handen en voeten te geven aan je geloof.

Mocht u belangstelling hebben voor dit vrijwilligerswerk, dan kunt u contact opnemen met Jan Blok (blokhutjanh@yahoo.com.of 035-6230144). Vrijwilligers uit alle kerken zijn van harte welkom.

Wording is volledig afhankelijk van giften van particulieren en kerken. Het is elk jaar weer een hele klus om de begroting rond te krijgen.

Wilt u Wording steunen, dan kunt u een gift overmaken op banknummer: NL03ABNA0460125923 t.n.v. Stichting Inloophuis Wording Hilversum.

Meer informatie (o.a. jaarverslag) is hier te vinden.

Adrienne Zeilstra, lid Regenboogkerk