Is dit een kerk voor mijn kinderen?

Een grote rol
Kinderen spelen een grote rol in het leven van onze parochie. Ze worden op zoveel mogelijk terreinen betrokken bij het leven van de kerk. Iedere zondag (een korte periode in de zomer uitgezonderd) is er een aparte ‘kinderkerk’: vlak voor de lezingen verlaten de kinderen met de groeten van de priester en een brandend lichtje de kerk om hun eigen viering te hebben in het gemeenschapscentrum’de Akker’ (naast de kerk). Na de communie komen ze weer terug, vertellen hun verhaal of laten zien wat ze gemaakt hebben en krijgen elk de zegen van de priester.

Projecten
Tijdens de aanloop naar de grote feesten, zoals Advent (op weg naar Kerst) en de 40 dagentijd (op weg naar Pasen) organiseert de kinderkerk een doorlopend project. Met verhalen en werkjes wordt ingegaan op wat er in ‘de grote kerk’ ook gebeurt. In de veertig dagen voor Pasen dragen de kinderen ook bij aan het diaconale vastenproject.

De kleinsten
Voor de kleinsten is er iedere zondag oppasdienst in ‘de Akker’.

Lering en Vermaak
Voor kinderen van 8-12 wordt ‘Lering en Vermaak’ georganiseerd: een ontspannen manier om kennis te maken met de taal en gebruiken van de kerk.

Kerst en Pasen
Op de avond voor de grote feesten worden er aparte vieringen voor kinderen gehouden. Met Kerst zelfs meerdere, voor verschillende leeftijdsgroepen. Het plein voor de kerk is dan veranderd in een kerstmarkt. Met een levende kerststal, muziek en chocolademelk. Met Pasen is er een kinderpaasnacht, waarin we de nieuwe paaskaars aansteken en zien hoe de kerk van donker naar licht verandert..

Misdienaars
Kinderen die het leuk of interessant vinden om mee te doen met de vieringen, worden uitgenodigd om misdienaar te worden. Met wierook, kaarsen, gebedenboeken, bellen en ampullen in de weer om de pastoor van dienst te helpen met de liturgie.