Hoe kom ik op het Melkpad?

Bij de pijl…

Klik hier voor een link naar Google-maps.

Openbaar vervoer:
Komt u met de trein, dan kiest u in het station Hilversum de uitgang Centrum. U loopt vanuit de hoofd in- en uitgang rechtdoor en komt dan bij de randweg om het centrum. Volg die weg in de rijrichting, rechts af dus. U loopt mee met de bocht naar links, loopt langs een feestartikelenwinkel en passeert even later het marktterrein (ligt aan de rechterkant). Hier ziet u bioscoop Vue en foodhall Mout. De randweg volgend komt u na een bocht naar links op het Melkpad. Nog even langs onder andere een wijnwinkel en de kerk is al bijna in zicht aan de rechterkant. Een wandeling van zo’n kleine tien minuten.

Vanuit Utrecht via de A27:
Neem afslag Hilversum, ga rechtdoor en passeer de stoplichten. Daarna niet de tunnel kiezen, maar richting centrum. Derde afslag op de rotonde, dit is de Soestdijkerstraatweg. Deze rijdt u helemaal uit tot hij overgaat in de Emmastraat. Aan het eind hiervan – u mag niet langer rechtdoor – rechts het Achterom op. Bij de stoplichten gaat u rechts, de Schapenkamp op. Deze brede weg langs onder andere het NS-station blijft u volgen, ook als hij naar links slingert en een smalle weg wordt: het Melkpad. Na nieuwe witte huizen vindt u de kerk mét parkeerterrein.

Vanuit Amsterdam via de A1:
Neem de afslag Hilversum-Noord en ga daarna links naar Hilversum. U volgt de Hilversumseweg die overgaat in de Larenseweg. Bij de stoplichten gaat u rechtsaf, Johannes Geradtsweg. Dit is weer een lange weg. Net over het viaduct gaat u rechts, (= richting Mediapark) en bij de rotonde rechts en dan weer rechtsaf (Lage Naarderweg). U gaat dan onder een viaduct door, waar u zojuist overheen gereden bent. Bij de stoplichten slaat u links af  (voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk). Op de volgende kruising rechts af. Aan deze straat ziet u het marktterrein aan de linkerkant. Op de T-splitsing gaat u een klein stukje links en dan rechts het Melkpad op. Al na zo’n 100 meter vindt u na grote witte huizen de St. Vitus.

Vanuit Amsterdam via de A2:
Neem de afslag Vinkeveen en vervolgens links, Hilversum. U volgt de N201/Vreelandseweg totdat u in Hilversum aankomt bij een rotonde. U houdt links aan (nog steeds Vreelandseweg). De weg buigt naar links en bij de tweede stoplichten gaat u rechtsaf de Vaartweg in. Hier blijft u rechtdoor gaan, dus bij de rotonde (met tankstation) neemt u de tweede afslag rechts en blijft op de Vaartweg. Als u uiteindelijk bij stoplichten komt gaat u nog een klein stukje rechtdoor, tot u bij de volgende stoplichten wel rechtsaf moet, en volgt de weg die u door het centrum heen slingert (Langestraat). Bij de rotonde gaat u rechtdoor, en komt u op de Schapenkamp. Deze brede weg langs o.a. NS-station blijft u volgen, ook als hij naar links slingert en een smalle weg wordt: het Melkpad. Rechts vindt u de kerk mét parkeerterrein.

NB De gemeente Hilversum is altijd bezig met wegwerkzaamheden. Het kan zijn dat uw route toch anders gaat dan we hierboven beschrijven…